Φριτέζες αέρος: επαναστατικές συσκευές μαγειρέματος με πολλαπλά οφέλη

Φριτέζες αέρος: επαναστατικές συσκευές μαγειρέματος με πολλαπλά οφέλη

Οι φριτέζες αέρος είναι σχετικά νέες συσκευές της κουζίνας, που έχουν κατακλύσει τον κόσμο. Είναι ευέλικτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μαγειρέψουν μεγάλη ποικιλία φαγητών, από τραγανό τηγανητό κοτόπουλο μέχρι ψητά λαχανικά. Τι είναι όμως ακριβώς μια φριτέζα αέρος και ποια είναι τα οφέλη;

Τι είναι η φριτέζα αέρος;

Είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για να μαγειρεύει φαγητό, με αποτέλεσμα τα τραγανά και νόστιμα πιάτα, που είναι πιο υγιεινά από τα παραδοσιακά τηγανητά φαγητά. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό τηγάνισμα, μια φριτέζα αέρος, χρησιμοποιεί μόνο μικρή ποσότητα λαδιού ή και καθόλου, γεγονός που την καθιστά μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση. Λειτουργεί κυκλοφορώντας ζεστό αέρα γύρω από το φαγητό, το οποίο δημιουργεί ένα τραγανό εξωτερικό στρώμα.

Οφέλη:

Ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης, είναι ότι επιτρέπει την απόλαυση αγαπημένων τηγανητών φαγητών, χωρίς πρόσθετα λιπαρά και θερμίδες. Οι φριτέζες χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος, γεγονός που βοηθάει στη μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων και άλλων προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με μια διατροφή, πλούσια σε λιπαρά ή ακόμη και στο χάσιμο βάρους.

Η φριτέζα αέρος, είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος μαγειρέματος. Μπορεί να μαγειρέψει φαγητό έως και 50% πιο γρήγορα από τους παραδοσιακούς φούρνους. Αυτό σημαίνει νόστιμα γεύματα στο τραπέζι, σε χρόνο μηδέν.

Οι περισσότερες είναι εύκολες στη χρήση και απαιτούν ελάχιστες ρυθμίσεις.

Τι μαγειρεύουμε σε μια φριτέζα;

Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες όταν πρόκειται για μαγείρεμα με φριτέζα αέρος.

Τραγανές, νόστιμες τηγανιτές πατάτες χωρίς να χρειάζεται φριτέζα λαδιού. Φτερούγες κοτόπουλου, ψητά λαχανικά και φιλέτα ψαριού που είναι τραγανά εξωτερικά και τρυφερά εσωτερικά. Επίσης γλυκά όπως κέικ, muffins και άλλα αρτοσκευάσματα.

Συμπέρασμα

Οι φριτέζες αέρος είναι επαναστατικές συσκευές μαγειρικής, που εξοικονομούν χρόνο, χρήμα και θερμίδες. Είναι ευέλικτες, εύκολες στη χρήση και μπορεί να μαγειρεύουν μεγάλη ποικιλία φαγητών. Είτε θέλετε να μαγειρέψετε πιο υγιεινά γεύματα είτε θέλετε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας τηγανητά χωρίς ενοχές, μια φριτέζα αέρα είναι μια εξαιρετική επένδυση για κάθε κουζίνα.

Οι φριτέζες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και εύρος τιμών.

Ορισμένα μοντέλα έχουν αναλογικά χειριστήρια, ενώ άλλα διαθέτουν ψηφιακή οθόνη και έχουν προ εγκατεστημένα προγράμματα ψησίματος για μεγαλύτερη ευκολία. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες μας, επιλέγουμε μια βασική ή προηγμένη φριτέζα αέρος που μας ταιριάζει.

Ένα κριτήριο για την επιλογή της, είναι η χωρητικότητα, η οποία καθορίζει πόσο φαγητό μπορούμε να μαγειρέψουμε ταυτόχρονα. Για πολλά άτομα επιλέγουμε μια μεγαλύτερη φριτέζα αέρα που μπορεί να φιλοξενήσει ένα ολόκληρο κοτόπουλο ή μια μερίδα πατάτες χωρίς να υπερφορτωθεί το καλάθι. Από την άλλη πλευρά, εάν ο χώρος στον πάγκο είναι περιορισμένος, αρκεί και μια μικρότερη φριτέζα αέρος.Το καλάθι μου